4 tips voor meer inspiratie

4 tips voor meer inspiratie

Hoe vind je de inspiratie voor bijvoorbeeld goede content? Social media posts, blogs, e-mails of e-books. Het is niet altijd makkelijk om iets te verzinnen.

Zeker wanneer het een ‘moetje’ wordt, dan komt er bij mij nooit iets uit. De kunst is om die verplichting los te laten en te werken vanuit échte inspiratie. Inspiratie vanuit jouw ‘why’ en wat jou dagelijks bezighoudt. Bij mij helpen deze 4 dingen:

1. Niet vasthouden aan 9 tot 5

Mijn inspiratie komt écht op de onhandigste momenten. En vooral vaak midden in de nacht, zoals ook nu op het moment van schrijven. Soms kan ik me daaraan irriteren, omdat ik bang ben de volgende dag niets te kunnen door slaapgebrek. Maar ik kan ook omdenken: ‘Hé, inspiratie komt mij weer eens wakker maken, tijd om wat te gaan doen!‘. Op die momenten ben ik het meest productief. Mijn tip dus: volg gewoon je eigen momenten van inspiratie.

2. Maak een ‘content cloud’

Je kent ze wel, die ‘word clouds’. Een wolk van woorden die bij een bepaald onderwerp passen. Wanneer je een word cloud maakt met alle onderwerpen die bij jou onderneming passen - je waarden, je interesses, je struggles, je expertise - dan kun je deze erbij pakken wanneer je even inspiratieloos bent. Zelf schrijf ik ook continu onderwerpen en woorden in mijn telefoon als ik op een ongelegen moment een ingeving heb.

3. Schrijven. Met pen en papier.

Ja, ik ben een online marketeer, maar toch raad ik je aan om fysiek te gaan schrijven. Het brengt je in een andere flow en fysiek schrijven helpt mij ook veel beter om de chaos in mijn hoofd in toom te houden. Typen gaat snel en kan ik zelfs bijna onbewust. Écht schrijven geeft me focus omdat de traagheid ervoor zorgt dat ik niet zo van de hak op de tak ga. Soms heb ik gewoon té veel ideeën en gedachten en raak ik de draad van mijn eigen denken kwijt. En dan komt er nog niets uit. Schrijven dus.

3. Mijn intentie van dit jaar: joy & inspired action.

Het valt samen met het eerste punt, maar gaat meer over het loslaten. Als ik alleen werk vanuit joy & inspired action, dan blijf ik gemotiveerd omdat ik niet de frustratie voel van ‘vastzitten’. Dit betekent dus vooral: stoppen wanneer ik dat niet voel. En dan gaan doen waar ik op dat moment wél joy uit haal: sporten, yoga, de natuur in, lezen en kennis opdoen of gewoon lekker koffie drinken met vrienden. Een nieuwe inspiratiegolf volgt vanzelf.

Meer lezen

Kan marketing de wereld veranderen?

Kan marketing de wereld veranderen?

Marketing als middel om de wereld te veranderen. Het klinkt misschien een beetje ver gezocht. Maar heb je wel eens nagedacht over hoeveel invloed marketing heeft op ons dagelijks leven?

Lees verder

Marketing simpel maken, 3 tips

Marketing simpel maken, 3 tips

Hoe maak je jouw marketing simpel? Eigenlijk heel makkelijk: maak het menselijk. Stap gewoon in de schoenen van je klant en bedenk wat hij of zij wil horen. In deze blog deel ik 3 concrete tips.

Lees verder

Luisteren als marketingtool

Luisteren als marketingtool

Luisteren: het is één van de simpelste 'marketingtrucjes'. Door te luisteren en goede vragen te stellen kom je veel makkelijker tot de juiste inzichten en oplossingen.

Lees verder

Tips & tricks in je mailbox?

Wil je tips, tricks en inspiratie over marketing, het ontwikkelen van je business en hoe je dit inzet om de wereld een stukje mooier te maken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 keer per week inspiratie rechtstreeks in je mailbox.